Yaz Kelebeğimin Makyaj Sırları

      
       Yaz ayı ile birden değişen bronz tenimize ne uyduracağımızı şaşırıyoruz. Kıyafet olarak ,İlla janjanlı yada pastel tonlar bulup sadeliği bırakmadan uğraşmamız gerekiyor.Kıyafetlerdeki bu durum,hali ile ten rengine uygun makyaj  sitilimizi de  yansıyor. Öncelikle doğallıktan yana olarak,elimizde bulunan malzemeleri kontrol etmeniz için sizlere bir site öneriyorum.Gerçekten ciddi markaların ne derece zararlı ürünler sattıklarını göreceksiniz; http://www.ewg.org/skindeep/ hangi kozmetik ürününü kullanıyorsanız o markayı search kısmına yazın 1 den 10’a kadar puan vermişler.


                                    


    Doğal makyaj hepimizin tercihi,fakat ürünler o kadar kimyasal içeriyor ki buna imkan yok gibi.Biraz da doğal maskelerle cildi korumak bizim elimizde.Önceki yazımda,cilt için maskelerde açıklamıştım ,bunlar haricinde doğal bir makyaj için natural ürünler ve su bazlı fondetenler kullanılmalıdır.Makyaj yapıp hiç yapmamış gibi görünmek bizim elimizde,daha koyu renklerden uzak durarak hafif ve etkileyici bir makyaj yapabiliriz.Kalıcı olması için transparan pudralar kullanmalı,sünger yerine fırça kullanılmalı.Günlük kullanımda,mineralli makyaj malzemeleri kullanılmalı.Cilde zarar vermeyen malzemeler onlardır;cildin yağlanmasına yol açmıyor.Çoğunlukla toz formunda oluyor ve yine fırça ile kullanılmalıdır,aynısı allık ve far içinde geçerli. Minarellileri önemsememizin nedeni;mineraller yağı empoze eder doğal ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.



     Her ne kadar önerilerim böyle olsa da makyaj yapmaktan yana pek becerikli değilim ve aldığım ürünlerden de genelde  kandırılarak çıktım.O yüzden size önerim;mutlaka deneyerek alın, test etmeden almayın.Ten renginiz açık ise uçuk pempe ve şeftali tonları ,sarıya dönükse bej tonları yakışabilir.

          
               Gözler ve Dudaklar

      Makyajda en önem verilmesi gereken keskin iki olay gözler ,kirpikler ve dudaklardır.Her kadının makyaj yaparken bir kırmızı ruj sürsem tutkusu vardır ama her kadına yakışacak diye birşey yoktur.

      Teniniz ve rujunuz;ikisi de aslında  ayrı ayrı ele alındığında,çok temas eden bölgeler değildir. Ama beraber düşündüğünüzde işler değişir.Güzel görünüm ve güzel bir makyajda ne kadar önemli bir şey olduğunu anlarsınız.
     Ten rengi beyaz ve açık olanlar,kırmızı tonların hemen hemen her tonu güzel gider,fakat gene de çok koyu tonlardan uzak durun.
   Esmer tenli olanlar,renginizle uyumlu olan hafif pembeler, yumuşak fuşyalar tercih etmeye bakın, hafif bronzlaşmışlar içinde geçerli.Her yaz olduğu gibi bu yaz da bayağı  moda durumunda.
   Buğday tenliler,sizde teninizin koyu tonlarında olacak şekilde koyu pembeler ve orta yumuşaklıkta pembeler kullanın.Parlatıcı olarak da,mutlaka içinde gümüş tılsımı olanlardan kullanın,daha dolgun gözükecektir ...

       Tüm bunlardan sonra;artık bir kelebek etkisi bırakabiliriz..






Yorumlar

Yazın pek makyaj yapılmıyor, özellikle Mersin gibi rutubetin tavan yaptığı şehirdeyseniz, cildinize krem bile sürmek eziyet haline gelebiliyor. Çok aşırı makyajı sevmem. Ama hafif tonlarda her gün olmasa da arada yapıyorum.
Unknown dedi ki…
Evet ama yaaa, yaz gelir gelmez hem sicaktan hem de biraz vucudu toparlamak icin kendimi havuza atiyorum. Aslinda sabah ve aksam saatlerinde giriyorum fazla yanmamak icin ama bir anda marsik gibi oluveriyorum. Esimin dedigi gibi gunesin resmini gorunce bile esmerlesen tiplerdenim. Makyaj yapmayi hic sevmeyince de kapatamiyorum dogal olarak bu bronzlugu :(
Bak Bu Harika dedi ki…
Kırmızı ruj benim vazgeçilmezim aeasındadır. Rimel kullanmayıda çok severim ama çıkarmaya üşeniyorum sabah zombi gibi kalkıyorum yatktan:)
Esra dedi ki…
haha ama çok zararlı mutlaka bi temizleme sütü olsun bişe olsun hem temizleyin hem bakım yapmış olun ,öyle yatmayın yani..)
Esra dedi ki…
hımm oh benim yerimede girin:D ahah bronzluk konusunda çok zor işiniz kıyafet bile zor uyuyor insana gerçekten ,kalıcı olarak durabilen fondetenler tercih edin transparan diyorlar,birde battaniye gibi kalın bir güneş koruyucusu kullanın sebamendin iyidir, kimyasalıda az oranda...
Esra dedi ki…
oy hiç dayanamıyorum sıcağa ..Sıcak cildide yıpratıyor sizin öncelikle bol bol sıvı şeyler tüketmeniz gerekli vucuttaki su nem oranını korumak için yoksa çok yıpranır cildiniz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tezhip

Tezhip dersleri 2-3.

Kroyçer Sonat Hayatın ve Ahlâkın Terennüm Edilemeyen Senfonisi