Kandiliniz Mübarek Olsun

Mübarek üç aylardayız. Üç aylar tövbe kapısının ardına kadar açıldığı, tövbe edenlerin, günahlarından pişman olanların affedildiği bulunmaz bir nimettir. 
 Peygamber Efendimizin ‘Benim ayım’ ifadesini kullandığı mübarek ay… Şaban ayının 15. gecesi ise Beraat gecesidir. Günahlardan ‘Beraat’ etmek isteyenler için muhteşem bir fırsattır!

Ebu Hüreyre Radıyallahu And`dan rivayet edildiğine göre: Resulullah (sav) efendimiz şöyle buyurmuştur:
Şaban ayının on beşinci gecesinin ilk vaktinde Cebrail (a.s) bana geldi; şöyle dedi:
-"Ya Muhammed, başını semaya kaldır. Sordum.
-"Bu gece nasıl bir gecedir? Şöyle anlattı:
-"Bu gece, Allah-u Teala, rahmet kapılarından üç yüz tanesini açar. Kendisine şirk koşmayanların hemen herkesi bağışlar. Meğer ki, bağışlayacağı kimseler büyücü, kahin, devamlı şarap içen, faizciliğe ve zinaya devam eden kimselerden olsun. Bu kimseler tövbe edinceye kadar, Allah-u Teala onları bağışlamaz.
Peygamber Efendimizin (sav) böyle bir ehemmiyet verdiği Şaban ayı tövbe eden kullar için bağışlanma zamanıdır. Bütün bir yılı iş, para, okul vs dertleriyle geçirip Allah’ın rızasından uzak kalan kullar için temizlenme ayıdır.
Efendimiz (sav) bir defasında da: 
“Recep, Allah`ın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır" buyurmuşlardır. 
Şaban ayında oruç tutmak müstehaptır. Peygamber efendimizin bazı rivayetlere göre bütün Şaban ayını oruçla geçirdiği söylenir. Böyle mübarek bir ayda tövbe kapısına gelmemek herhalde büyük bir yanılgı olacaktır.
Şaban ayının 15. gecesi Beraat gecesidir. Beraat gecesinde, bütün alem için olacak hadiseler, yapılacak ameller ve doğum ölüm olayları Allah’u Teala tarafından yazılır.
Beraat Gecesi Nasıl İhya Edilir?
Cenabı Hakk`ın tövbe kapılarını sonuna kadar açtığı, Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) ‘benim gecem’ ifadesini kullanıp, Allah resulü olmasına rağmen bütün geceyi ibadet ile geçirdiği Beraat gecesi, geçmişin unutulup temiz bir sayfa açmanın tam vaktidir. Beraat gecesi nimetini boş geçirmeyip, tövbede bulunanları Allah’u Teala affedeceğini emretmiştir.Ertesi günü de oruç tutulabilir...
Rabbim muvaffak etsin. Kandilimiz mübarek olsun...

Yorumlar

SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Dualarımızın kabul olunduğu.Mubarek Berat kandilimiz hayırlara vesile olsun.
Senin de geçmiş kandilin mubarek olsun canım.
Sevgiler...
Esra dedi ki…
Amin bende candan kutlarım tekrardan ,teşekkürler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tezhip

Kroyçer Sonat Hayatın ve Ahlâkın Terennüm Edilemeyen Senfonisi

Tezhip dersleri 2-3.