Fındıklı Ağızda Dağılan Kurabiye
Malzemeler
125 gr
tereyağ
1 çay
bardağı sıvı yağ
2
yumurta
2
fincan toz şeker
Fındık
(mısır tanesi büyüklüğünde, kavrulmuş olacak)
Kabartma
tozu, vanilya, 3 çay kaşığı sirke
3 yemek kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Yapılışı
Tereyağı
bir tavada kısık ateşte eritiyoruz , hamurunu hazırlayacağımız kabta yumurta ve
şekeri çok fazla çırpmadan sadece karışmasını sağlıyoruz ,ilk olarak
sıvıyağımızı koyuyoruz , erimiş tereyağı
onun üzerine döküyoruz,azar azar unumuzu ilave edeceğimiz için ilk bir su
bardağı eleyerek koyuyoruz, unun üstüne
hamur kabartma tozu ve vanilyayı tam karışması için yine eleyerek koyuyoruz ,
sirkemizi hamur kabartma tozunun üstüne döküyoruz köpük köpük olması gerekir ve
tarçınıda eleyerek ekliyoruz. Elimiz ile çok fazla hamur gibi yoğurmadan
,karıştırıyoruz kulak memesinden az yumuşak olana kadar unu ekliyoruz en son
fındıklarımızıda koyup , fazla şekil vermeden tutam tutam alıp yağlanmış
tepsimize koyuyoruz hafif pembeleşinceye kadar 180c de pişiriyoruz.
Yorumlar